Blad in de wind

Blad in de wind cover

José Sanabria (tekst & illustraties)
Maria Laura Díaz Domínguez (tekst)
Paul Verrept (vertaling)

Prentenboek 4 +
Oorspronkelijke titel Una hoja en el viento / Ein Blatt im Wind
Isbn 9789463880558 | nur 273
Prijs 17 €
Aantal pagina’s 48
Formaat 21,5 x 25,8 cm
Vertaling en vormgeving Paul Verrept
Verschijnt in juni 2021

Dit is een boek om

… mee te reizen met een krant, die letterlijk -en figuurlijk- uit elkaar valt

… stil te staan bij de ups en downs van het leven

… zelf met oude kranten aan de slag te gaan

Een laatste krant in een krantenkiosk vraagt zich af hoe zijn leven er zal uitzien als een plotse windvlaag al zijn pagina’s losrukt en meevoert. Elke pagina belandt op een andere plek waar het telkens een heel ander lot wacht: papieren bootje voor een spelende jongen, een regenscherm voor twee geliefden, beschut- ting voor een dakloze...

Het laatste blad zweeft eindeloos lang verder en verliest er – bijna – alle moed bij. Vindt hij alsnog zijn ware bestemming?

Blad in de wind is een warm, ontroerend beeldverhaal, even fragiel en onvoorspelbaar als het leven zelf. De miniatuurcollages van José Sanabria verlenen een dromerige sfeer aan een vertelling die tegelijk verrast en tot nadenken stemt.

José Sanabria (1969) is een Columbiaans kunstenaar die in Argentinië woont. Hij studeerde grafische vormgeving in Bogotá en illustratie in Buenos Aires.

Maria Laura Díaz Domínguez (1970) is geboren in Buenos Aires, Argentinië. Ze is behalve schrijfster ook illustrator en vormgever van kinderboeken.

‘Blad in de wind’ is een prentenboek voor alle leeftijden. Je leest het verhaal door de ogen van de krant, een bijzonder perspectief dat werkt. De stap naar het nadenken over je eigen bestemming, is niet eens zo groot omdat het boek je op een laagdrempelige manier in de juiste sfeer brengt.
— Katrin Laureyssens op www.denkkaravaan.be
Wat een prachtige vondst is dit boek weer - het is ijzersterk in zijn eenvoud en je zou elk van de platen met liefde aan de muur willen hangen. Een tentoonstelling van een boek, dat is het.
— Edward van de Vendel op https://edwardvandevendelleestips.blogspot.com/
Tegenwoordig zie je die bezieling van voorwerpen weinig meer in de kinderliteratuur. Hoofdpersonen in prentenboeken zijn kleuters, al dan niet verbeeld als dier. Een mijmerende krant die zichzelf ziet uiteenvallen in losse bladen en vervolgens allemaal nieuwe functies krijgt toegedicht – als poetslap, paraplu, beschutting tegen de kou of hoedje van papier – is origineel gevonden en werkt in dit weemoedige verhaal wonderwel.
— Recensente Joukje Akveld in Het Parool
Previous
Previous

Alle dieren slapen

Next
Next

Stekelhaar is echt niet raar!